Fejrer fødselsdage og sammenlægning

med reception og ny kranbil

Hos vognmandsforretningen Poul Erik Jeppesen & Søn/Roslev Kranbetjening A/S i Skive gøres der i disse dage klar til fest. Vognmand Ib Jeppesen fylder nemlig 50 år, kompagnon Marten Christensen fylder 40 år, og samtidig benytter de to lejligheden til at fejre sammenlægningen af Poul-Erik Jeppesen & Søn samt Roslev Kranbetjening til én virksomhed.

Det hele markeres ved en reception fredag den 21/8 på hjemmeadressen på Marienlystvej 41 i Skive. Men ud over receptionen fejrer Ib Jeppesen og Marten Christensen også de glade begivenheder og troen på fremtiden ved at investere i virksomhedens hidtil største kranbil. Det er Lastbilmægleren v. Carsten Lykke i Hedensted, der har stået for leveringen af den nye DAF CF.

Tillid til Carsten

– Jeg har travlt med at drive vores forretning, så jeg har overladt det til Carsten at sørge for specificering, opbygning og opfølgning på leveringen af den nye bil. Vi har stor tillid til Carsten, for han ved, hvad han har med at gøre, siger Ib Jeppesen.

– Vi har handlet med Carsten før, så han ved, hvordan vi vil have vores materiel skræddersyet. Vi transporterer og løfter en masse forskellige byggematerialer, stålkonstruktioner, altaner mv., så den nye kranbil skulle være så fleksibel som muligt. Det har Carsten hjulpet os med, så den nye DAF CF lever da også fuldt op til vores forventninger, fastslår Ib Jeppesen.

Den nye DAF har typebetegnelsen CF FAQ-510 Spacecab. Lige som virksomhedens øvrige fire lastbiler skal den anvendes til varierende transport- og løfteopgaver over det meste af Danmark. Da bilen ofte skal køre med en 3-akslet påhængsvogn og op til 56 tons vogntogsvægt, er den udrustet med en 13-liters 6-cyl. rækkemotor på hele 510 hk. Dertil kommer 12-trins fuldautomatisk gearskiftesystem, enkeltreduceret trækaksel af hensyn til brændstoføkonomien samt fuld luftaffjedring og styring på tre af de fire aksler af hensyn til manøvreevnen på byggepladser og andre trange steder.

Da chaufføren ofte skal overnatte i bilen, når den er på opgaver langt fra Skive, er den udrustet med DAF’s Spacecab førerhus med højt til loftet, rummelighed næsten som i en langturslastbil og masser af komfortudstyr.

Danske HMF-kraner

Opbygningen består af en stor HMF 4020-K6 kran med seks hydrauliske udskud, K4 fly-jib samt 2.500 kg. hydraulisk spil. Det 6,2 meter lange alu-lad, kranen og de ekstra støtteben midt på bilen er monteret af Højbjerg Maskinfabrik i Galten. Det samme er sideskabe, cyklistafskærmning mv., mens PM Lastvognsservice i Hedensted har klargjort bilen til levering. Hele herligheden er malet i Poul Erik Jeppesen & Søn/Roslev Kranbetjenings karakteristiske farver af Skive Autolakering.

– Vi har en forkærlighed for HMF-kraner. Når folk roser mig og mine chauffører for at kunne køre så forsigtigt med kranerne, plejer jeg at sige, at det er kranernes fortjeneste, for de er både smidige, hurtige og meget præcise at arbejde med, siger Ib Jeppesen.

– Og så gør det jo heller ikke noget, at HMF producerer sine kraner her i Danmark, så man dermed støtter den lokale produktion, tilføjer han.

Den nye lastbil er allerede sat i drift og har transporteret og løftet de første mange tons byggematerialer og stålkonstruktioner rundt omkring i Danmark. Der er dog ingen tvivl om, at den står nyvasket og stråler hjemme på pladsen i Skive, når receptionsgæsterne på fredag lægger vejen forbi for at lykønske Ib Jeppesen og Marten Christensen med fødselsdagene, virksomhedssammenlægningen og den nye DAF CF kranbil.