Lille lastbilleverandør, stor messesucces

Deltagelse på Danmarks største udendørs transportmesse, Vestfyn Trækker, i den forgangne weekend var en stor succes for den lille enkeltmandsvirksomhed Lastbilmægleren v. Carsten Lykke. Som kombineret salgs-, administrations-, finans- og personalechef i én og samme person kan det være svært at afse tid til messedeltagelse, men Carsten Lykke fortryder ikke, at han ”ofrede” tre hele dage på Vestfyn Trækker.

– Jeg handler med DAF-lastbiler og udstillede fire forskellige biler, som jeg har leveret på det seneste. De var opbygget som hhv. flyttebil, kranbil, kreaturtransporter samt twin-steer sættevognstrækker, fortæller Carsten Lykke.

– Alle fire biler fik mange positive ord med på vejen fra de besøgende, men især den lave twin-steer trækker tiltrak sig stor opmærksomhed. Med en skammelhøjde på blot 100 cm er den så lav, at selv DAF-fabrikken ikke kan levere noget tilsvarende, tilføjer han.

Carsten Lykke har specialiseret sig i at rådgive om og levere lidt specielle lastbiler. Dermed konkurrerer han ikke med de større lastbilforhandlere, der bedre kan håndtere store ordrer på standardkøretøjer.

– Jeg arbejder i en niche, hvor rådgivning, specialisering, kundefokus og levering til tiden vægter højest. Vestfyn Trækker var perfekt til at udbygge personlige relationer både med eksisterende og nye kunder, der ikke stirrer sig blinde på laveste pris og hurtigste levering. Kvalitet koster lidt ekstra og tager lidt længere tid, men flere og flere kunder indser, at det kan svare sig i den sidste ende, mener Carsten Lykke.

– Som enkeltmandsfirma kan det virke uoverskueligt at deltage på en messe alene, men det kan sagtens lade sig gøre. Jeg har fået stor opbakning og hjælp af både mine kunder, leverandører og samarbejdspartnere. Det gælder ikke mindst Farre Karosserifabrik, som jeg delte stand med, fastslår Lastbilmægleren.