To nye lavtgående DAF til John Stengaard

Vognmand John Stengaard i Højen ved Vejle har netop fået leveret to nye meget lave DAF twin-steer trækkere til transport af smågrise. Bilerne er leveret af Lastbilmægleren v. Carsten Lykke, og som noget helt unikt er det lykkes Carsten Lykke i samarbejde med P.M. Lastvognsservice i Hedensted at specificere og opbygge bilerne med en belastet skammelhøjde på kun 100 cm.
– Jeg kører indsamling af smågrise til eksport, og med mine grisetrailere med fem dæk har jeg både brug for tre-akslede trækkere for at få tilstrækkelig nyttelast og så lav skammel som overhovedet muligt for at få maksimal indvendig læssehøjde inden for den lovlige totalhøjde på fire meter, siger John Stengaard.
– Jeg har handlet flere gange med Carsten, og vi får altid snakket os til rette om den optimale løsning for mig. Et ord er et ord, og sådan har det også været denne gang, hvor bilerne er blevet præcis, som vi havde aftalt, fortsætter John.
– Carsten er for resten også altid god til at overholde det aftalte leveringstidspunkt, og så klarer han også at sælge mine brugte biler for mig, tilføjer han.

Unikke tekniske løsninger
De to nye DAF’er har typebetegnelsen FTG XF116.460 SSC, hvilket dækker over tre-akslede trækkere med styrbar og løftbar støtteaksel foran trækakslen, 6-cyl. 12,9 liters motor på 460 hk samt Super Space Cab førerhus. Bilerne er specificeret med 12-trins ZF AS-Tronic gearkasser med automatisk gearskifte og kører på 375/50R22.5-dæk på forakslen samt 295/60R22.5 på bogien.
Opbygningen er som nævnt udført af P.M. Lastvognsservice, der har opnået den lave skammelhøjde ved hjælp af et par unikke tekniske løsninger, der ikke kan leveres fra fabrik. Taulov Autolakering har malet chassis og opbygning, mens City Skilte i Horsens har stået for dekoration og skrift.
John Stengaard råder over fire træk, der kører med hhv. smågrise til eksportsamlecentraler fra det meste af Danmark samt med kreaturer. En af de nye lave DAF’er kan i øvrigt ses på Vestfyn Trækker i den kommende weekend, hvor Lastbilmægleren v. Carsten Lykke deler stand 68 med Farre Karosserifabrik.