DAF Trucks N.V. har i et års tid kunnet levere diesellastbiler med et ekstra lavt støjniveau på 72 dB (A), hvilket betyder, at modellerne er klar til kørsel i områder med støjregulativer.

Den såkaldte ”Silent” version kan leveres i flere af modellerne i DAF’s 3 produktserier, LF, CF og XF. I den særlige støjsvage tilstand, som aktiveres via en kontakt på instrument-panelet, kommer støjniveauet for de ekstra støjsvage modeller helt ned på 72 dB (A). Dette betyder, at disse modeller i støjsvag tilstand kan operere i områder med støjregulativer, som typisk er gældende om natten og i de tidlige morgentimer.

DAF “Silent” løsningen er en dobbeltløsning. En del af støjreduktionen opnås ved en specielt designet gearkasse, som er indkapslet på modellerne CF og XF. Den anden del er “Silent” funktionen i motorens software, der aktiveres via “Silent” kontakten. Hvis kontakten er aktiveret, så ændres motorens software, så blandt andet den maksimale motorhastighed og motorens drejningsmoment begrænses, hvilket resulterer i et lavere støjniveau. DAF “Silent” løsningen er endnu en bevis på det ansvar DAF påtager sig, når de bygger køretøjer, der er miljøvenlige og bæredygtige – helt i tråd med DAF’s filosofi: DAF Transport Efficiency.

DAF regner med, at endnu flere storbyer i Europa vil tage godt imod disse modeller, som allerede nu er at finde på landevejene. DAF’s danske salgsforhandlere er klar med flere detaljer, også om disse modeller, og også i Danmark er de første af disse modeller allerede at finde på vejene.

DAF Trucks Danmark A/S som er et 100% ejet datterselskab af DAF Trucks N.V. – et datterselskab tilhørende den amerikanske virksomhed PACCAR Inc., som er en af verdens største producenter af tunge lastbiler – er en førende producent af lette, mellemtunge og tunge lastbiler. DAF producerer en komplet række af trækkere og forvogne og kan tilbyde det rette køretøj til enhver transportopgave. DAF er også en førende leverandør af tjenesteydelser: MultiSupport reparations- og vedligeholdelseskontrakter, finansielle tjenesteydelser fra PACCAR Financial og en førsteklasses reservedelsservice gennem PACCAR Parts. Derudover udvikler og producerer DAF komponenter som f.eks. aksler og motorer til busproducenter i hele verden. DAF Trucks N.V. har produktionsfaciliteter i Eindhoven i Holland, i Westerlo i Belgien, i Leyland i Storbritannien og i Ponta Grossa i Brasilien samt over 1000 forhandlere og servicesteder i Europa og i resten af verden.
www.daftrucks.dk

Kolding den 9. januar 2017
For mere information kontakt DAF Trucks Danmark A/S på 7462 5510:

Rita Hansen Lars Klogborg
Marketing Salg
rita.hansen@daftrucks.com lars.klogborg@daftrucks.com